18 april 2020
11:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: IFK Lidingö FK N - IF Brommapojkarna 11

Kraftig vind på Breviks IP och vi börjar inte matchen bra alls. Svagt passningsspel och vi ligger inte rätt i positionerna. Därför är det inte orättvist när Lidingö gör 1-0 i 6:e minuten på ett fint skott intill Yusufs högra stolpe. Dock får inte fyra rödsvarta spelara ”stå och titta på” när deras spelare driver fram och kommer till avslut. Inte bra......där måste vi bli mycket bättre. Efter deras ledningsmål så höjer vi oss. I 8:e minuten avslutar Lukas med en bakåtspark som tyvärr går utanför och minuten senare spelar Viktor snyggt fram Win men avslutet räddas av deras målvakt. Nu har vi tagit tag i spelet och vi pressar de ganska högt vilket gör att de får väldigt svårt att få till något spel. Det blir mest kontringar och långbollar från deras sida. Vi däremot flyttar upp ytterbackarna och visar stundtals upp ett fint passningsspel där vi kommer ner djupt på kanterna, dock utan att kommer till några farliga avslut. I 31:a minuten har vi en dubbelchans som inte resulterar och strax därefter blir Ture helt fri men avslutet går utanför. Vi får sedan en hörna där både Ludde och David L avslutar men Lidingö får bort bollen precis vid mållinjen. Halvleken avslutas med att Sebbe har ett skott som går över.
I andra halvleken så får vi medvinden och vi tar tag i spelet direkt. I 5:e minuten har vi kanske matchens bästa anfall när vi klapp-klapp spelar oss från vänster kanten via mitten ut till höger där Alex slår ett inlägg på bortre där Ture dyker upp men avslutet går utanför. Minuten senare får vi utdelning. På en kontring spelar Lukas fram Stoss som snyggt trycker dit 1-1. Full välförtjänt....
I 12:e minuten har vi återigen ett fint spel som avslutas med att Stross spelar fram Alex men målvakten räddar. Det är nu mest BP för hela slanten. Några minuter senare kommer vi fram på vänsterkanten och Sebbe spelar in bollen framför mål och där dyker Lukas upp men en lång tå och petar in 2-1. Vi fortsätter att jobba hårt, vinner många närkamper och andra bollar och spelar flera gånger upp på forwards som antingen spelar tillbaka till mittfält eller lägger den på ytan för yttermittfältare att jobba på. Underbart att se. Alex och Ludde drar på sig varsit gult kort och då måste man kliva av några minuter för att ”kyla” av sig. Där får vi lära oss att INTE prata med domaren, oavsett om vi är missnöjda med domslutet. I 31:a minuten har Win ett tungt skott i ribban innan vi i matchens slutskede sätter dit 3-1 när Abbe snyggt spelar en djupledsboll till Win som iskallt rullar in bollen i mål, vilket också blir slutresultatet.

Med endast två avbytare var det flera spelare som var riktigt trötta på slutet....men det berodde ocskå på att de jobbat väldigt hårt. Robel och David (som mestadels agerade mittbackslås) var mycket stabila och släppte inte till särskilt mycket. Ludde fick chansen på innermittfältet och gjorde det mycket bra. Lukas lyssnade på direktiven i paus och agerade väldigt bra som uppspelspunkt i andra halvlek, där han var mycket noggrannare med bollen. Ingen nämnd, ingen glömd.....alla jobbade på riktigt bra idag. Stort tack för det!!

Träningsmatch imorgon för vissa och sedan tre träningar i nästa vecka.